Bra att veta / Tips

Bra att veta

Casa Wendy har alla tillstånd som krävs för att bedriva uthyrning. Uthyrningslicens är utfärdat via spanska turistmyndigheten, uthyrningen är registrerad hos den spanska polismyndigheten (Guardia Civil) samt att hyresintäkterna deklareras kvartalsvis hos den spanska skattemyndigheten via vårt skatteombud Scandinavian Managemant, S.L. Skylten, som sitter vid köksentrén, är från turistmyndigheten.

Observera att Casa Wendy ligger i ett privat område med permanent boende. Respektera de regler som finns för poolen som bland annat inte tillåter uppblåsbara madrasser etc. Det enda tillåta "uppblåsbara" är armpuffar till småbarn. Bollspel i pool och på gräset är inte heller tillåtet.

 

Fastigheten är utrustad med vatten och kalkrening vilket innebär att vattnet är gott och ni slipper köpa och bära hem vatten. På diskbänken finns två tappkranar, vattnet är drickbart ur båda kranarna, men den lilla kranen till höger har extra reningsutrustning och har riktigt gott dricksvatten. Tappa upp i den speciella behållare som finns i kylskåpet så är vattnet både gott och kallt!

 

Brandsläckare, brandfilt och first aid kit finns  för er trygghet, bakom köksdörren.

 

Handdukarna är ej till för pool eller för havet.

 

På gatan, Calle Nispero 114, direkt utanför huset, finns gratis parkering.

 

Det är speciella lås i Spanien, gallergrindarna och dörren ut från sovrummet är som vanliga lås, vrid och öppna. Köksdörren däremot, där behöver ni både vrida nyckel och lyfta handtaget uppåt i samma rörelse när ni både låser upp och låser igen. Samma gäller med dörren ut på takterassen, där ska handtaget lyftas ordentligt. Ytterdörren ut mot pool, vrid två varv!

 

Det blir trångt med resväskor i sovrummen, packa upp och ställ resväskorna bakom köksdörren, finns utrymmen även bakom draperiet. Utmärkt ställe att även parkera golfbagar.

 

 

Tips - marknad

På gångavstånd finns varje lördag Playa Flamencas stora marknad med ca 500 stånd. Marknaden sträcker sig några kilometer och här finns något för alla smaker, allt från närproducerade grönsaker till kläder, skor och blommor. Människor från närbelägna områden kommer varje vecka till marknaden. Det finns även olika typer av spanska rätter som paella eller spansk omelet att köpa på marknaden, men mycket populärt är att köpa grillad kyckling (pollo asado) som man endera äter på plats eller tar med sig hem och äter.

Tips - cykeltur

Man kan hyra cyklar hos Rolo`s som ligger i centro comercial Los Dolses (200 meter från Casa Wendy). Finns även en butik som hyr ut elcyklar. En trevlig cykeltur är att från Rolo`s cykla uppåt ett par hundra meter till kanalen, där tar ni höger och cyklar längs bevattningskanalen 7-8km. Det kan komma någon enstaka bil, men för det mesta är man ensam med det spanska jordbrukslandskapet. När kanalen försvinner in i berget och ni cyklar uppför mot den lite större vägen så är ni nästan framme. Ta höger på "stora" vägen och ni har San Miguel de Salinas framför er. Cykla till centrum/kyrkan och där ni hittar några trevliga Tapasbarer. Eftersom ni cyklat så kan ni ta en stor kall öl på direkten! Det är lättcyklat och ca 25 min enkel resa inkl vattenpaus!

Tips - Ler bad

Lerinpackning

Bra för huden, som skönhetsbehandling, hjälper mot psoriasis och reumatiska besvär.


Var: Lo Pagan

Åk 332 söderut mot San Pedro de Pinatar.

Vid båtrondellen före San Pedro ta avfart mot playas Lo Paga’n.


Ta med:

Badkläder (gärna gammal baddräkt, leran svår få bort)

Liten plasthink

Tvättsvamp


Hur gör man?

Går ut i vattnet, tar lera från botten och smetar in kroppen. Därefter går man runt och umgås och väntar tills leran har torkat, tar ca 30 minuter. Sen tvättar man bort leran. Det går att bada i Mar Menor på andra sidan.

Efter behandlingen rekommenderas att duscha som vanligt utan att tvåla in sig i ett par dagar.


Källa: SWEA Costa Blanca

Tips - Mar Menor

Åk söderut längs 332 ca 20 min och i San Javier följ skyltar till Santiago de la Riberia. En underbar småstad direkt vid innanhavet Mar Menor. KIlometerlånga klinkerbelagda strandpromenader med glassbarer och restauranger. Långgrunda sandstränder och ett perfekt ställe att bada på med småbarn och om det är för höga vågor i Medelhavet.